Pui la tava cu masline

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul la tava cu masline este un preparat rapid, foarte gustos si plin de arome si vitamine.

Ingrediente

    • 1 piept de pui
    • 1 ardei gras galben
    • 3 fire de usturoi verde
    • 150 gr masline negre fara samburi
    • 2 cepe
    • 100 ml ulei
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 rosie
    • 200 gr orez basmati
    • 100 gr mazare
    • 2 morcovi
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Spala pieptul de pui, indeparteaza grasimea, apoi taie-l cubulete. Intr-o tigaie, incinge uleiul, adauga o ceapa tocata si caleste-o pana devine sticloasa, apoi adauga carnea si lasa sa se inabuse. Adauga orezul si 2 cani de apa si putina sare, si amesteca din cand in cand.
  2. Toaca restul de ceapa marunt, taie morcovii i fasii, ardeii in rondele si rosia in felii mai groase. Cand orezul este gata,  ia-l de pe foc, pune compozitia intr-o tava termorezistenta, adauga usturoiul verde tocat si celelate legume, iar la final maslinele.
  3. Baga tava in cuptorul incins, iar dupa 10 minute scoate din cuptor si serveste  imediat.

Recomandari

Mancaruri