Ciuperci scazute cu crutoane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile scazute cu crutoane este o mancare usoare de vara, gustoasa si foarte satioasa.

Ingrediente

    • 1 kg ciuperci
    • 1 ceapa mijlocie
    • 2 linguri cu unt
    • 2 galbenusuri
    • 1 lamaie
    • sare
    • piper macinat
    • 6-8 tije de marar
    • 12 felii de franzela

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati ciupercile de resturile de frunze, inlaturati coditele, spalati sub jet de apa rece sau calduta pana cand inlaturati, nisipul dintre lamele. Tocati marunt coditele, iar palariile ciupercilor, taiati-le in 4 sferturi.
  2. Tocati ceapa marunt, caliti-o cu o lingura de unt intr-o cratita emailata sau teflonata. Cand se inmoaie ceapa adaugati coditele ciupercilor, acoperiti cratita, lasati sa fiarba 15 minute, fierbeti in continuare inca un sfert de ora.
  3. Trageti cratita de pe foc, lasati 20 minute sa se raceasca, adaugati galbenusurile crude - pe rand - amestecand cu lingura de lemn pentru ca ouale sa nu se inchege.
  4. In untul ramas rumeniti feliile de franzela intregi sau facute crutoane. Puneti pe platou adancit ciupercile inconjurate de paine rumenita, decorati cu felii de lamaie si tije de marar verde.
  5. Serviti mancarea calda, langa vin alb.

Recomandari

Mancaruri