Chiftelute marinate cu taitei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca vrei un pranz satios si nu prea ai timp incearca reteta aceasta.In doar 20 minute ai pregatit o masa pentru toata familia.

Ingrediente

    • 500 gr de carne tocata de vita
    • 1 ceapa mica tocata marunt
    • 2 catei de usturoi zdrobiti
    • o lingurita de oregano
    • 100 gr de parmezan ras
    • 2 linguri de ulei de masline
    • 500 gr de suc de porii
    • o foaie de dafin
    • o lingurita de cimbru
    • 350 gr de taitei

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un bol amesteci ceapa, carnea tocata, usturoiul, oregano si jumatate din cantitatea de parmezan. Adaugi putina sare si putin piper negru macinat. Din compozitia rezultata modelezi chiftelute cat mai mici ca marime.
  2. Intr-un vas neaderent, incingi uleiul si prajesti chiftelutele la foc potrivit timp de 10 minute pana se rumenesc si se patrund.
  3. Torni deasupra sucul de rosii,adaugi foaia de dafin, lingurita de cimbru si 100 ml de apa. Lasi sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
  4. Intre timp fierbi taiteii conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand acestia s-au fiert ii scurgi de apa si asezi in fiecare farfurie. Peste taitei asezi cateva chiftelute si sos iar deasupra presari parmezan.

Recomandari

Mancaruri