Cartofi umpluti cu branza dulce

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Calzi sau reci cartofii umpluti cu branza dulce sunt deliciosi si foarte aromati.

Ingrediente

    • 12-14 cartofi mari
    • 3 oua
    • 300 gr branza dulce
    • sare
    • 2 linguri cu unt
    • 2 linguri cu faina
    • 200 ml lapte nejiert sau smantana
    • marar tocat
    • 1 lingura cu cimbru macinat (optional)

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Spalati cartofii, curatati de coaja si taiati fiecare cartof in jumatate. Scoateti, folosind o lingurita sau un cutit cu varf ascutit, miezul cartofilor.
  2. Separat amestecati branza cu ouale, sarati usor, amestecati pasta cu cimbru macinat si umpleti jumatatile de cartofi.
  3. Asezati cartofii in cratita larga, acoperiti cu apa calda, fierbeti la foc potrivit cu vasul acoperit. Sarati putin sosul obtinut, iar dupa jumatate de  ora trageti vasul deoparte.
  4. Faceti pe foc mic, folosind o cratita mica, un sos alb din: unt inmuiat amestecat cu faina pusa cate putin pana cand obtineti o pasta uniforma. Subtiati cu lapte pus incet, timp in care amestecati fara intrerupere cu o lingura de lemn. Daca laptele lipseste folositi zer sau smantana. Fierbeti sosul 10 minute , apoi rasturnati peste cartofii fierti.
  5. Serviti mancarea calda decorata cu marar tocat fin.

Recomandari

Mancaruri