Cartofi moldovenesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii moldovenesti cu smantana sunt un preparat care poate fi servit atat pe post de aperitiv, cat si ca o garnitura la alte mancaruri.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • patrunjel verde
    • 2 cepe
    • unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cartofii se spala, si se pun la fiert cu tot cu coaja intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt fierti, se scurg de apa si se curata de coaja cat sunt inca fierbinti si se sfarama cu furculita pana se obtine o pasta.
  2. Ceapa se curata, se spala si se taie felii foarte subtiri si se pune in 50 gr de unt sa se inmoaie la foc mic si sa se rumeneasca usor.
  3. Se amesteca ceapa cu cartofii, se sareaza, se pune restul de unt, se presara patrunjel verde tocat fin si se baga in cuptorul icins pentru 10-15 minute.
  4. Cand sunt gata se servesc alaturi de o lasata asortata de muraturi.

Recomandari

Mancaruri