Cartofi copti cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii copti cu ciuperci sunt foarte gustosi ei putand sa fie serviti atat ca fel principal cat si ca gustare.

Ingrediente

    • 8 cartofi rosii
    • 100 gr unt
    • 1 ceapa rosie
    • 500 ge ciuperci
    • 8 catei de usturoi
    • 2 rosii
    • 250 gr iaurt
    • 1 lingura boia dulce
    • busuioc verde
    • 2 crengute de cimbru
    • 3 lingurite ulei de masline
    • sare grunjoasa

Instructiuni de preparare

  1. Se spala cartofii bine si se pun sa fiarba in coaja in apa cu o lingurita de sare.Dupa ce s-au fiert, se scot din apa si se lasa sa se racoreasca.
  2. Intre timp, se spala si se curata ciupercile.Se taie ceapa si 3 catei de usturoi care se calesc in ulei de masline. Se feliaza ciupercile si se inabusa, si se stropesc cu apa si se lasa sa fiarba putin in suc propriu.
  3. Cartofii se curata, se taie sferturi si se condimenteaza cu sare grunjoasa si busuioc verde.Se asaza apoi cartofii intr-o tava termorezistenta asezand printre ei  cubulete de unt si feliute de usturoi. Se presara boiaua dulce si se baga tava in cuptor pentru 20 de minute.
  4. Separat, se paseaza restul de usturoi, se amesteca cu sare si putin ulei de masline si, la final, se adauga iaurtul rece.
  5. Cartofii copti si ciupercile se servesc cu crema de iaurt si se decoreaza cu frengute de cimbru si felii de rosii.

Recomandari

Mancaruri