- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de ciuperci cu smantana este delicioasa, fiind un preparat perfect pentru vegetarieni sau pentru cei care tin regim sau dieta.
Ingrediente
- 500 gr ciuperci sau hribi mici
- 2 linguri cu unt
- 1 lingurita cu sare
- 200 gr smantana
- sare
- piper macinat
- marar si busuioc tocate impreuna
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti ciupercile de resturile de frunze, le inlaturi pielita de deasupra, le speli in multe ape si le scoti coditele.
- Tai ciupercile sau hribii in sferturi, tai coditele felii mari si le pui impreuna in cratita in care ai inmuiat timp de 2-3 minute in unt cald, impreuna o ceapa tocata marunt.
- Acoperi cratita, fierbi inabusit 15 minute, adaugi smantana, sarea si piperul si dai in doua-trei clocote.
- Presari deasupra mancarii marar si busuioc tocate impreuna si servesti mancarea fierbinte, cu paine proaspata si vin alb demisec.