Carne de miel cu tarhon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnea de miel cu tarhon este o mancare delicata, fina si foarte aromata.

Ingrediente

    • 1 kg carne de miel
    • 1 lingura cu tarhon
    • 1 ceapa mare
    • 150 ml ulei
    • 1 lingura cu otet
    • 1 lingurita cu bulion de rosii
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Carnea se spala si se taie bucati, se tine o ora in apa cu otet, apoi se rumeneste in ulei incins.
  2. Cand carnea s-a rumenit, se adauga ceapa tocata marunt, se pune deasupra o ceasca mare cu apa calda si se lasa vasul acoperit pe foc mic. Se adauga tarhonul ales si spalat in mai multe ape. Tarhonul se toaca sau se lasa frunzele intregi.
  3. Se face un sos din faina, apa si bulion, apoi se adauga peste mancare. Se sareaza, se pipe- reaza si se continua fierberea pana cand scade sosul.
  4. Mancarea se serveste fierbinte, cu paine  proaspata, langa un pahar cu vin alb.

Recomandari

Mancaruri