Galuste de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Galustele de cartofi trebuie sa le incercati macar din curiozitate si veti vedea cat de gustoase sunt.

Ingrediente

    • 6-8 cartofi
    • 4 linguri cu faina
    • sare
    • piper macinat
    • 2 linguri cu margarina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se spala cartofii, se pun la fiert in apa calda cu sare, se scot dupa 1/2 ora si se curata de coaja. Se zdrobesc cu furculita, se sareaza si se pipereaza, se amesteca cu 2 linguri pline cu faina si se framanta cu mana un aluat tare care se intinde pe planseta in forma de sul gros de 1 deget.
  2. Se taie bucati lungi de 4-5 cm care se lipesc la capete ca niste covrigei, se pun la fiert in apa fierbinte si se lasa sa fiarba la foc domol, fara clocote, 10 minute. Se scot, se scurg, se pun pe platou si se stropesc cu margarina topita.
  3. Galustele de cartofi se servesc langa varza calita, chiftele de vinete, salata de rosii picanta

Recomandari

Garnituri