Broccoli gratinat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Broccoli gratinat este un preparat aromat si gustos, pe care il puteti servi ca garnitura sau ca fel principal.

Ingrediente

    • 850 gr broccoli proaspat
    • 2 buc ardei iute
    • 20 gr parmezan ras
    • 1 catel de usturoi
    • sare
    • 3 linguri ulei de masline

Instructiuni de preparare

  1. Desfaceti broccoli buchetele mai mici, crestati putin tulpina, apoi clatiti-le bine sub jet de apa rece. Puneti pe  foc o oala mare cu apa si 1 lingurita de sare, si cand incepe sa clocoteasca puneti buchetelele de broccoli si lasati-le sa fiarba 2-3 minute. Dupa ce au fiert  luati broccoli cu o spumiera si puneti-le intr-un castorn cu apa rece si suburi de gheata, astfel se opreste fierberea si isi pastreaza culoarea verde intensa.
  2. Intre timp, taiati ardeiul iute feliute subtiri si caliti intr-o tigaie cu ulei de masline, adaugand si catelul de usturoi taiat feliute. Lasati sa se rumeneasca impreuna pe foc mic, apoi luati tigaia de pe foc.
  3. Scurgeti buchetelele de broccoli si transferati intr-un castron incapator, peste care turnati apoi amestecul de ardei iute si usturoi, amestecand bine compozitia.
  4. Ungeti cu putin ulei de masline o tava de copt termorezistenta si turnati amestecul de broccoli. Presarati parmezanul ras si introduceti tava in cuptor pentru 3-4 minute, pana prinde o crusta aurie crocanta. Cand etse gata, scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca bine, inainte de a servi.

Recomandari

Garnituri