- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Broccoli gratinat este un preparat aromat si gustos, pe care il puteti servi ca garnitura sau ca fel principal.
Ingrediente
- 850 gr broccoli proaspat
- 2 buc ardei iute
- 20 gr parmezan ras
- 1 catel de usturoi
- sare
- 3 linguri ulei de masline
Instructiuni de preparare
- Desfaceti broccoli buchetele mai mici, crestati putin tulpina, apoi clatiti-le bine sub jet de apa rece. Puneti pe foc o oala mare cu apa si 1 lingurita de sare, si cand incepe sa clocoteasca puneti buchetelele de broccoli si lasati-le sa fiarba 2-3 minute. Dupa ce au fiert luati broccoli cu o spumiera si puneti-le intr-un castorn cu apa rece si suburi de gheata, astfel se opreste fierberea si isi pastreaza culoarea verde intensa.
- Intre timp, taiati ardeiul iute feliute subtiri si caliti intr-o tigaie cu ulei de masline, adaugand si catelul de usturoi taiat feliute. Lasati sa se rumeneasca impreuna pe foc mic, apoi luati tigaia de pe foc.
- Scurgeti buchetelele de broccoli si transferati intr-un castron incapator, peste care turnati apoi amestecul de ardei iute si usturoi, amestecand bine compozitia.
- Ungeti cu putin ulei de masline o tava de copt termorezistenta si turnati amestecul de broccoli. Presarati parmezanul ras si introduceti tava in cuptor pentru 3-4 minute, pana prinde o crusta aurie crocanta. Cand etse gata, scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca bine, inainte de a servi.