Somon cu crema de busuioc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somonul cu crema de busuioc este un preparat delicat si rafinat, pentru ocaziile cand doriti sa ii surprindeti pe cei dragi.

Ingrediente

    • 4 fileuri de somon
    • 120 ml vin alb se
    • 50 gr unt
    • sare

    PENTRU CREMA DE BUSUIOC:

    • 1 legatura busuioc proaspat
    • 1 ou
    • 320 ml lapte
    • 50 gr unt
    • 3 cartofi noi
    • 200 ml smantana
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Puneti pe foc laptele impreuna cu frunzele de busuioc taiate marunt si le aduceti amestecul  aproape de punctul de fierbere.
  2. Intre timp, fierbeti cartofii in apa usor sarata si cand sunt aproape fierti adaugati-i in lapte, lasandu-i la foc moderat.  Cand devin sfaramiciosi pasati amestecul cu un blender, apoi puneti-i iarasi pe foc pentru 2 minute. Luati vasul de pe foc, adaugati smantana,  de sare si piper si  lasati-o la cald.
  3. Intre timp, topiti untul la foc moderat si prajiti somonul astfel incat sa ramana zemos, apoi stingeti cu vin alb si  potriviti gustul de sare.
  4. Incalziti crema de busuioc si adaugati oul batut si untul topit.Asezati crema pe farfurie, puneti somonul deasupra si ornati cu o frunza de busuioc.

Recomandari

Friptura sau Gratar