Somon pe pat de spanac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somonul pe pat de spanac este un preparat foarte gustos si plin de vitamine....

Ingrediente

    • 5 bucati file de somon
    • 400 gr spanac congelat
    • 300 ml LAPTE
    • 50 gr unt
    • sare
    • piper

    PENTRU SOS:

    • 300 ml smantana
    • menta uscata
    • ierburi de Provence
    • un praf de usturoi
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 5 portii

Timp de preparare 55 minute

  1. Intai prepari sosul, pentru ca aromele folosite sa se intrepatrunda. Amesteci smantana cu sare, piper, menta, ierburile Provence si praful de usturoi.
  2. Cantitatile folosite sunt la aprecierea fiecaruia, in functie de gust. Dai sosul obtinut la rece. Dupa ce ai preparat sosul, faci garnitura de spanac.
  3. Intr-o cratita, pui untul la topit, peste el adaugi spanacul congelat si sotezi. Adaugi laptele, sare, piper si fierbi la foc mic pana ce capata consistenta unui piure.
  4. Cand spanacul este aproape gata, asezi fileurile de somon condimentate cu sare si piper, pe gratar, timpul de gatire fiind foarte scurt, cam 5 minute pe fiecare parte.
  5. Fileurile de somon se servesc impreuna cu piure de spanac si sos de smantana.

Recomandari

Friptura sau Gratar