Rulada din piept de curcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada din piept de curcan este un preparat delicios, aromat si foarte apetisant, ideal pentru masa de Craciun.

Ingrediente

    • 600 gr piept de curcan
    • 1 bucata broccoli
    • 2 oua
    • 200 ml supa limpede de pui
    • 200 gr sunca presata de pui
    • 4 catei de usturoi
    • 50 gr unt
    • 50 ml vin alb sec
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se desface broccoli buchetele care se fierb 5 minute in apa cu sare, apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca.
  2. Se intinde pieptul de curcan cat mai subtire, se netezeste putin cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se baga 20 de minute la frigider , ca sa se fragezeasca.
  3. Se amesteca broccoli cu usturoiul pisat si cu ouale batute. Se asaza peste pieptul de curcan feliile de sunca de pui si apoi se intinde amestecul de broccoli. Se ruleaza cat mai strans, se prinde cu scobitori, sau se leaga cu sfoara, apoi se pune intr-o tava incapatoare, impreuna cu vinul si supa.
  4. Se unge rulada cu unt, se acopera cu folie de aluminiu, intepata din loc in loc, si se coace 45 de minute. Se scoate folia si se mai tine la cuptor inca 15 minute ca sa se rumeneasca frumos.
  5.  Cand este gata, rulada se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca, apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Friptura sau Gratar