Pui sote cu cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

puiul sote cu cartofi este un preparat care cu sigurata va va cuceri si pe dvs. Pentru imbunatatirea aromei se poate presara peste cartofi rozmarin proaspat sau busuioc.

Ingrediente

    • 1 pui
    • 100 gr unt
    • 200 ml vin alb
    • 2 linguri faina
    • 500 gr cartofi
    • patrunjel verde tocat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se taie puiul bucati, se spala, apoi se da prin faina si se rumenesc usor la cuptor in 50 gr unt si vin, intr-o cratita acoperita cu capac, dar fara apa.
  2. Cartofii curatati se taie sferturi si se pun in apa fierbinte cu sare sa fiarba 2 minute, apoi se scot si se pun in 50 gr de unt fierbinte, pe foc, sa se rumeneasca.
  3. Cand puiul  este moale se scoate pe o farfurie, asezand cartofii in jurul lui si presarand patrunjel verde tocat fin.

Recomandari

Friptura sau Gratar