Peste alb cu garnitura de legume si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pestle alb cu garnitura de legume si ciuperci este o mancare plina de vitamine si foarte gustoasa, atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 1,5 kg peste alb (stiuca, cod, salau, macrou)
    • 1 kg cartofi
    • 500 gr morcovi
    • 500 gr ciuperci mici (sau hribi diferit colorati)
    • 100 ml ulei
    • 1 lingura cu Delikat
    • sare
    • piper boabe
    • 1/2 lamaie
    • marar si busuioc tocate impreuna

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se curata legumele de coaja, se spala, se taie felii, se spala din nou, se pun intr-o tava cu pereti inalti in straturi sau amestecate. Deasupra lor se pun ciupercile fara codite, spalate si taiate jumatati (sau lasate intregi), se stropesc cu ulei, se sareaza, se pun boabe de piper si putin Delikat.Se acopera cu apa incalzita, se pune tava in cuptorul cald pentru 1 ora si se frig la cuptor la foc potrivit
  2. Se curata pestele se solzi, se goleste de intestine, se taie in doua, se pune la fiert in apa cu boabe de piper, sare si Delikat. Se scoate dupa jumatate ora de fierbere la foc mic, se scurge, se portioneaza si se asaza in farfurii cu feliute sau romburi mici de lamaie deasupra. Alaturi se pun legumele din cuptor care se acopera cu marar si busuioc tocate impreuna.
  3. Se serveste mancarea calda, cu paine putina si vin alb sec.

Recomandari

Friptura sau Gratar