Parjoale sau chiftele din carne de vita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Parjoalele sau chiftelele din carne de vita se pot servi atat ca aperitiv, fel principal sau ca punct de pornire spre un alt fel de mancare precum paste cu sos, sau pur si simplu se prepara un sos de rosu usor picant.

Ingrediente

    • 500 gr carne macra de vita
    • 1 lingura pesmet
    • 1 felie de paine
    • 2 oua
    • 30 gr unt
    • 1 ceapa
    • patrunjel verde
    • pesmet sau faina
    • 1 cartof fiert
    • ulei

Instructiuni de preparare

  1. Se trec prin amsina de tocat cartoful fiert in coaja, felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine. carnea se trece de doua ori prin masina de tocat.
  2. Se amesteca bine ambele compozitii tocate, se adauga o lingura de pesmet, ceapa tocata si inabusita in unt, sare, 1 ou si patrunjelul tocat marunt.
  3. Se modeleaza parjoale/ chiftele care se dau prin pesmet si prin ou batut si se prajesc in ulei fierbinte.
  4. parjoalele se servesc ca aperitiv sau ca fel principal alaturi de legume sote sau de un piure de cartofi.

Recomandari

Friptura sau Gratar