Friptura Welington

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura Welington este perfecta pentru masa de Craciun!

Ingrediente

    • 1 pulpa de porc
    • 1/2 ficat de porc
    • 1 rinichi
    • 100 gr carne tocata
    • 2 galbenusuri
    • 1 felie de paine
    • 150 ml ulei
    • 150 ml vin alb
    • menta
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Carnea se curata de pe os, se spala si se desface cu lama subtire a unui cutit pentru a se subtia Se pune pe o planseta de lemn, se sareaza si se pipereaza.
  2. Ficatul si rinichiul se spala si se taie cuburi mici apoi se amesteca peste carnea tocata, peste care se adauga miezul de paine inmuiat in apa rece, cele 2 galbenusuri crude, sare, menta macinata si piper dupa gust.
  3. Amestecul de carne se omogenizeaza si se intinde peste carnea de friptura. Se ruleaza fasia de carne, se leaga ruloul cu ata de bumbac si se pune in tava de friptura cu apa si ulei.
  4. Carnea se frige timp de 3 ore la foc potrivit intoarsa des si stropita cu sosul in care se face.
  5. Vinul se pune cu jumatate de ora inainte de a fi scoasa friptura din cuptor.
  6. Friptura se scoate pe platou mare, se desface ata, se portioneaza si se serveste cu cartofi natur si salata asortata. Se serveste fierbinte, cu/fara paine, alaturi de un vin rosu sau rose.

Recomandari

Friptura sau Gratar