Friptura de porc cu ghimbir

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta este delicioasa servita alaturi de piure de broccoli cu telina.Este o friptura de senzatie pentru un pranz in famile la sfarsit de saptamana.

Ingrediente

    • o bucata de 2-3 kg de pulpa de porc cu sorici
    • sare

    PENTRU MARINATA:

    • 8 catei de usturoi pisati sau dati pe razatoarea fina
    • cateva stelute de anason
    • 2 linguri de ghimbir ras
    • coaja rasa de la 2 portocale
    • sucul de la o portocala
    • 150 gr de zahar brun
    • 75 ml de otet alb
    • 4 linguri de coriandru tocat
    • sucul de la o lamaie mare
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Cu ajutorul unui cutit ascutit crestati soriciul de pe pulpa de porc facad incizii de 5 mm pe toata suprafata in model criss-cross.
  2. Separat preparati marinata prin amestecarea tuturor ingredientelor intr-un vas incapator.Puneti bucata de carne intr-o punga de plastic apoi turnati marinata si masati bucata de carne pentru a intra marinata prin toate crestaturile. O lasati la frigider peste noapte.
  3. Dimineata preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius.
  4. Luati bucata de carne din frigider, o scoateti din punga si o puneti intr-o tava de cuptor. Daca  a mai ramas marinata o intindeti peste carne. Bagati tava la cuptor iar dupa 10 minute reduceti flacara la 110 grade Celsius. Se mai tine inca 4 ore timp in care mai punem sos peste carne.
  5. Cu 20 de minute inainte de a scoate carnea din cuptor luati o mana de sare grunjoasa si o intindeti pe toata suprafata carnii si o bagam la cuptor.
  6. Cand carnea este moale dar totul rumena, se scoate din cupror si se lara la racorit pentru 30 de minute.
  7. Cand carnea e racorita taie feliute si pune pe farfurie langa orice garnitura doresti.

Recomandari

Friptura sau Gratar