Friptura de porc cu fructe uscate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de porc cu fructe uscate este foarte gustoasa si aromata, fiind un preparat care se poate servi atat cald cat si rece.

Ingrediente

    • 1,5 kg cotlet de porc
    • 20 prune uscate
    • 14-16 caise uscate
    • 2 cepe
    • 200 gr miez de nuca
    • 2 linguri cu unt
    • 1 lingura cu scortisoara pulbere
    • 1 lingurita cu sare
    • 1 lingurita cu piper macinat
    •  175 ml vin alb

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Pregatiti ingredientele: spalati fructele uscate, uscati-le in prosop curat, taiati-le marunt si lasati-le intr-o farfurie adanca.
  2. Spalati carnea cu apa calduta, stergeti cu servetele de hartie, asezati carnea pe un fund de lemn si condimentati cu sare, piper macinat si scortisoara, apoi lasati sa se odihneasca.
  3. Curatati ceapa si taiati-o pestisori, caliti cu o lingura plina cu unt. Puneti ceapa in tava de friptura, asezati carnea peste ceapa calita, presarati fructe uscate si nuci tocate marunt deasupra.
  4. Cu restul de unt ungeti carnea iar untul ramas il taiati bucati mici si-l puneti peste fructe si nuci.
    Puneti tava in cuptorul fierbinte pentru o ora, intoarceti carnea, adaugati vinul, continuati frigerea la foc potrivit.
  5. Friptura este gata in 1 1/2 ora. Scoateti friptura pe platou, portionati.
  6. Scurgeti sosul in care s-a facut friptura intr-un bol, serviti langa friptura. Treceti pe farfiiriile de serviciu cu piure de cartofi, friptura si sos, si serviti cu vin rosu.

Recomandari

Friptura sau Gratar