Curcan umplut

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Desi pare dificil de preparat curcanul umplut are si el avantajele lui.Curcanul are carne dietetica pe care o pot consuma chiar si cei care din diferite motive tin regim.

Ingrediente

    • 1 curcan
    • 1 ceapa
    • 2 oua
    • patrunjel verde
    • 200 ml apa
    • 1 ficat de curcan
    • 4 linguri unt
    • 1 felie groasa de paine
    • sare
    • 200 ml vin
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Curcanul curatat, spalat si pudrat cu sare atat  la exterior cat si la interior se lasa la repaus pentru o ora.
  2. Intre timp, se prepara umplutura: se rumeneste ficatul intr-o lingura cu unt, apoi se adauga ceapa taiata marunt, ca sa rumeneasca si ea.
  3. Se freaca galbenusurile cu 1 lingura cu unt, se adauga ficatul tocat marunt, ceapa calita, sare, piper si felia de paine inmuiata in lapte si faramitata fin. Se amesteca totul cu patrunjel verde tocat marunt  si cu albusurile de ou batute spuma.
  4. Se umple curcanul, se coase, se unge cu unt si se asaza in tava. Se toarna peste curcan 200 ml apa, o lingura cu unt si se introduce tava la cuptor.
  5. Se unge din cand in cand curcanul cu sosul din tava, iar cand apa a scazut se adauga vinul. Se acopera cu hartie de copt unsa cu unt si se lasa sa se coaca, la foc mic.
  6. Cand intra furculita usor in carne, curcanul este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
  7. In mometul servirii se taie pieptul felii subtiri, iar pulpele se desfac usor in doua. Umplutura se taie felii si se serveste alaturi de carne si de garnitura de ciuperci sote si cu o salata delicioasa de sezon.

Recomandari

Friptura sau Gratar