Cotlete de miel cu parmezan si patrunjel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cotletele de miel cu parmezan si patrunjel este un fel de mancare care poate fi preparat foarte rapid.In doar 15 minute puteti avea pe masa o friptura delicioasa.Acest preparat este de nelipsit pe masa traditionala de Paste.

Ingrediente

    • 8 cotlete de miel (400 gr)
    • 2 catei de usturoi
    • 20 gr unt
    • 50 gr parmezan ras
    • o legatura patrunjel verde tocat
    • 3 oua
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se iau cotletele de miel si cu ajutorul unui cutit ascutit cu lama mica se elimina grasimea din jurul carnii, avand grija sa nu se inlature si osul. Se pun cotletele pe o planseta, se acopera cu folie de plastic, apoi cu ajutoul unui ciocan de snitele se fragezeste carnea.
  2. Separat, intr-un castron se amesteca ouale batute cu parmezanul ras, patrunjelul tocat fin, cateii de usturoi tocati marunt, condimentand cu putina sare si putin piper.
  3. Intr-o tigaie se pun 6 linguri de ulei si untul  si se lasa sa se incinga. Cotletele de trec prin faina, apoi prin amestecul de ou cu parmezan si patrunjel , astfel incat sa fie acoperit peste tot. Se pun in tigaia cu uleiul incins cate 2-3 minute pe fiecare parte. Cand se scot din tigaie se pun pe prosoape absorbante, astfel incat sa se scurga surplusul de ulei.
  4. Cotletele de miel se servesc insotite de lamaie si de o ploaie de patrunjel verde tocat.

Recomandari

Friptura sau Gratar