Chefal la gratar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta de chefal la gratar este un pic altfel decat o stiti dvs.Faptul ca se tine la frigider cateva minute in marinata face ca aroma pestelui sa fie mai placuta si mai delicata decat daca nu ar fi fost marinat.

Ingrediente

    • 4 buc de chefal
    • ulei de masline
    • sare
    • piper
    • lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Pestele se spala sub jet de apa rece apoi se sterge cu servete absorbante si se pune pe o farfurie intinsa.
  2. Intre timp se prepara un sos din ulei de masline, zeama de la o lamaie, condimentand cu sare si piper. Se amesteca bine compozitia care se toarna peste peste, masand fiecare bucata pentru a se aromatiza.Se baga pestele la frigider pentru 20-25 de minute.
  3. In acest rastimp se incinge gratarul, apoi se iau feliile de chefal care se cresteaza  putin si se pune pe gratarul incins 4-5 minute pe fiecare parte .Cand pestele este gata se stropeste cu zeama de lamaie si se serveste cat inca mai este cald.

Recomandari

Friptura sau Gratar