Fursecuri Fulgi de nea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile Fulgi de nea sunt specifice sarbatorilor de iarna, iar in compozitia lor puteti adauga scortisoara pentru un gust festiv.

Ingrediente

    • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
    • 5 ml zeama de lamaie
    • 200 gr zahar brun
    • 400 gr faina
    • 1 varf de cutit sare
    • 8 linguri unt/margarina
    • 1 ou
    • 4 linguri miere de albine

    PENTRU DECOR:

    • 150 gr zahar pudra sau 1 plic glazura din comert
    • zeama de la 1/2 lamaie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 20 de portii
Timp de preparare 1 ora
TImp de coacere 20 minute

  1. Se freaca spuma untul moale impreuna cu putina sare, zaharul si mierea de albine, amestecand continuu pana cand se topeste zaharul.
  2. Se amesteca faina cu spuma de unt, oul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se omogenizeaza aluatul si se lasa 15 minute sa se odihneasca.
  3. Pe planseta  presarata cu faina, se intinde din aluat o foaie de 5 mm grosime si se decupeaza  fursecurile in forma de fulgi de nea.
  4. Se coc fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se coc 15-20 de minute, la foc moderat.
  5. Pentru decor, se freaca zaharul cu zeama de lamaie, apoi se ung fursecurile cu glazura si se lasa sa se usuce. Daca se foloseste alt fel de glazura, aceasta se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj.

Recomandari

Deserturi