Budinca de gris cu rodie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de gris cu rodie este un desert elegant si rafinat, ideal pentru orice ocazie.Pentru un gust aromat se mai poate adauga in momentul servirii cateva picaturi de apa de trandafiri.

Ingrediente

    • 300 ml lapte dulce integral
    • 300 ml frisca lichida
    • 50 gr gris
    • 1 pastaie de vanilie
    • 1 lingura unt nesarat
    • 50 gr zahar pudra
    • semintele de la o rodie
    • 1/2 lingurita pudra de scortisoara
    • 1/2 lingurita pudra de nucsoara
    • frisca pentru servire

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un vas se pun laptele, frisca lichida si pastaia de vanilie curatata de seminte. Se pune vasul la foc mic si se amesteca din cand in cand,pana cand ajunge la punctul de fierbere, moment in care se scoate pastaia de vanilie, si se adauga treptat grisul, amestecand continuu pantru a nu se forma cocoloase.
  2. Cand grisul este integrat total, se adauga zaharul pudra si untul. Se omogenizeaza amestecul , care se pune pe aragaz la foc mic, si se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.
  3. Se ia vasul de pe foc, se adauga semintele de rodie, pastrand cateva pentru decor, si se varsa compozitia intr-o forma de budinca unsa cu unt. Se presara deasupra scortisoara si nucsoara si se baga tava in cuptorul incins,unde coace 30-35 de minute, la foc moderat.
  4. Cand budinca este rumenita, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet pana cand se serveste.
  5. Cand este rece, se feliaza si se asaza pe o farfurie decorata cu frisca batuta spuma  si seminte de rodie.

Recomandari

Deserturi