Sos de mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de mere este un sos dulce-acrisor care se serveste la fripturile de pasare (curcanul de Craciun) si de vita. Este un sos care nu poate lipsi din camara oricarei gospodine.

Ingrediente

    • 2-3 kg mere Renete sau Jonatane
    • 3 kg rosii bine coapte
    • 500 gr zahar
    • frunze de bu­suioc
    • 250 ml ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata merele de coaja si de samburi, se taie felii, se asaza primul strat in tava de friptura, in care s-a pus uleiul si o creanga de busuioc. Se presara zahar peste fe­liile de mar, se acopera cu un strat de felii de rosii (fara coaja si seminte), se sareaza - 2 linguri cu sare de mu­raturi - se continua cu un strat de felii de mar si se incheie cu felii de rosii.
  2. Restul de zahar se presara peste rosii si se pune tava in cuptorul cald pentru 1 ora, la foc moale. Se pune sosul in borcane curate, se sterilizeaza (acoperite cu celofan sau inchise cu capace) in cuptorul aragazului. Cand s-au racorit, se pun in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi