Amestec de legume in otet

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest amestec de legume in otet este foarte bun iarna alaturi de mancaruri principale. daca le pastrati in camara intunecata pot rezista chiar si 2 ani.

Ingrediente

    PENTRU 2 BORCANE DE 750 GR

    • 1 kg castraveti
    • 500 gr ardei iuti
    • 500 gr gogosari
    • 1,5 litri apa
    • 4 linguri zahar
    • 500 ml otet
    • 2 linguri sare
    • boabe de mustar
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

  1. Se spala castravetii, ardeii iuti si gogosarii. taie gogosarii in sferturi si pune toate legumele intr-o oala de inox sau smaltuita.
  2. Prepara un amestec din apa, otet, boabe de piper si mustar, sare si zahar. cand amestecul a dat in clocot se toarna fierbinte peste legume, se acopera cu capac si se lasa asa cel putin 10 minute.
  3. Se scot legumele din lichid si se pun in borcane, fara sa le presezi. Toarna peste lichid in care au stat legumele, pe care il dai in clocot inainte.
  4. Leaga borcanele imediat, acopera-le cu paturi groase si baga-le in camara numai dupa ce s-au racit complet.

Recomandari

Conserve si Muraturi