Serbet de zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Serbetul de zmeura este cel mai delicios serbet, avand o aroma acrisoara delicioasa, care nu poate lipsi din camara dvs de iarna.

Ingrediente

    • 1 kg zmeura
    • 1 kg zahar
    • 500 ml  apa

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg fructe coapte bine, chiar zdrobite, se curata de codite, se spala in doua-trei ape reci, se scurg in sita. Se pun in vas emailat si se zdrobesc cu mana, se strecoara sucul in alt vas. Se adauga o cantitate dubla de zahar si 500 ml  apa, sau se face siropul separat, din apa si zahar si se adauga sucul de zmeura cand siropul este bob legat
  2. Se fierbe pe foc tare si se trage vasul deoparte cand fier­berea devine poticnita. Se lasa sa se raceasca, se freaca energic si se pune in borcane cand siropul este o pasta mata. Se pastreaza in camara fara lumina.

Recomandari

Conserve si Muraturi