Peltea de zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pelteaua de zmeura este aromata si foarte apreciata de cunoscatori datorita combinatiei acru-dulce.

Ingrediente

    • 1,5 kg zmeura bine coapta
    • 1 kg de zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se spala fructele, se curata de coditele verzi, se spa­la iar sub jet de apa rece. Se pun in cratita si se zdrobesc cu mana Se lasa sa se scurga, se ia sucul si se amesteca cu zahar.
  2. Se pune siropul sa se lege pe foc iute pana cand fierbe poticnit Se face proba: siropul trebuie sa ramana bob legat cand este pus pe o farfurie umeda sau in apa rece. Se trage vasul de pe foc peste 2-3 minute, se lasa sa se raceasca pelteaua, se pune in borcane calde. Se leaga la gura, se tin in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi