Legume asortate la borcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Legumele asortate la borcan sunt de nelipsit din camara de iarna a gospodinelor.

Ingrediente

    • 500 gr morcovi
    • 3 frunze de dafin
    • 500 gr conopida
    • 1 lingura boabe de mustar
    • 400 gr fasole verde
    • 5 radacini de telina
    • 1 ardei gras
    • 200 gr zahar
    • 200 gr arpagic
    • 750 ml otet
    • 200 gr ciuperci mici
    • 3 linguri sare
    • 1 lingura boabe de piper

Instructiuni de preparare

  1. Se spala toate legumele. Se curata morcovii si radacinile de telina si se taie rondele, se rupe conopida in buchete, se rup pastaile de fasole pe jumatate. Se taie ardeiul pe jumatate, se scot samburii si se taie cubulete. Se taie arpagicul marunt.
  2. In 500 de ml de apa se pun la fiert zaharul, sarea, rondelele de telina, boanele de mustar si cele de piper si frunzele de dafin. Se lasa sa dea un clocot.
  3. Intre timp, intr-o alta oala se pun la fiert in apa cu un praf de sare celelalte legume: morcovii, conopida, fasolea, ardeiul si arpagicul. Se lasa aproximativ 5 minute, apoi se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc mic.
  4. Se trage oala de pe foc, se iau legumele cu o paleta si se pun intr-o strecurataore, unde se lasa putin sa se scurga. Se pun apoi in borcane.
  5. Peste legume, se toarna supa de telina. Se inchid imediat borcanele si se lasa la racit. Dupa 3 zile se strecoara lichidul, se pune inca o data la fiert si se mai adauga apa sau otet daca este nevoie. Se toarna apoi din nou in borcane, peste legume. Borcanele se inchid bine si se pastreaza astfel 5-6 luni la rece.

Recomandari

Conserve si Muraturi