- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
PrintConopida cu castraveti in saramura se serveste drept salata asortata de muraturi alaturi de un fel principal delicios. Zeama in care s-au murat se poate folosi pentru acrirea borsurilor.
		
		Ingrediente
		
			
- 2 conopide mari
- 2 kg castraveti foarte tineri
- 2 morcovi
- frunze de telina
- usturoi
- marar uscat
- piper boabe
- sare
- zahar
Instructiuni de preparare
		
- Se curata conopida, se desface in buchete, se lasa in apa sarata pentru 1 ora. Se spala castravetii, se asaza peste conopida. 
- Separat se pun 4-5 1 de apa pe foc, cu sare si zahar (cate 1 lingura de sare grunjoasa pentru 1 litru   lichid). 
- 
Pregatesti borcanele: la baza borcanului se pun frunze de telina si catei de usturoi. Morcovii, spalati si curatati de coaja de deasupra, se taie felii groase de 1 cm, care se decupeaza in steluta, in cruce, in triunghi. Se lipese de peretii din interiorul borcanelor umede, apoi se asaza conopida si castravetii, alternandu-le. 
- Saramura se toarna calda peste legume, cu boabe de piper si marar uscat asezat deasupra borcanului. Se leaga borcanele, se pun in camara.