Harbuji murati

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Harbuji murati sunt acele muraturi asortate delicioase si foarte usor de preparat, numai bune alaturi de feluri scazute de mancare.

Ingrediente

    • 25 buc pepeni  pentru murat
    • frunze-ramuri de visin
    • 3 kg gogonele
    • 2 kg frunze de telina
    • 3 kg ardei kapia verzi
    • 5 capatani de usturoi
    • 2 legaturi marar uscat
    • 6 buc ardei iuti
    • 2 legaturi cimbru

Instructiuni de preparare

  1. Pepenii (alesi cu atentie sa nu fie loviti si potriviti ca diametru cu gura butoiului) se spala si se aseaza in butoi. Se procedeaza la fel cu gogonelele si ardeii kapia. Cateii de usturoi se curata, apoi se pun in butoi intregi. Ardeii iuti se taie pe jumatate. Cantitatile de usturoi si de ardei variaza in functie de gustul vostru.
  2. Se face o saramura cu urmatoarele proportii: o lingura cu varf de sare la 1 litru de apa si se amesteca pana la dizolvarea totala a sarii.
  3. Se adauga saramura pana acopera in totalitate ingredientele din butoi.Totul se "capaceste" cu telina, cimbru, marar si frunze de visin (toate spalate si limpezite).Se preseaza cu doua lemne subtiri puse in crucis si legate.
  4. Se lasa sa se porneasca cam 5-6 zile. Apoi se vantura in fiecare zi, cu cat mai des atat mai bine.

Recomandari

Conserve si Muraturi