Ghiveci din legume crude

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ghiveciul din legume crude surprinde din plin aroma legumelor, pastrand intacte in acelasi timp toate vitaminele.

Ingrediente

    • 4-5 dovlecei
    • 1 kg fasole verde subtire
    • 4 vine­te
    • 1 kg morcovi
    • 1 conopida mijlocie
    • 6 ardei (gras, gogosar)
    • suc de rosii (aproximativ 1 l suc)
    • sare
    • 2 linguri cu zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se curata de coaja si de seminte dovleceii, vinetele (numai de seminte) si morcovii. Se alege fasolea de var­furi si codite, se inlatura coditele si semintele ardeilor, se taie felii groase de 1-2 cm, se desface conopida in buche­te mari, care se spala cu apa calduta.
  2. Se asaza legumele in straturi alternative, combinand culorile. Se fierbe sucul de rosii cu sare si zahar - doar 10 minute, se toarna fierbinte peste legume.
  3. Se capseaza borcanele, se sterilizeaza 1 ora la bain-marie. Iarna ghiveciul acesta se consuma ames­tecat cu doua cepe si 1/2 varza cruda calite in ulei. Se tine in cuptor 30 de minute si se serveste cald.

Recomandari

Conserve si Muraturi