- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ghiveciul din legume crude surprinde din plin aroma legumelor, pastrand intacte in acelasi timp toate vitaminele.
Ingrediente
- 4-5 dovlecei
- 1 kg fasole verde subtire
- 4 vinete
- 1 kg morcovi
- 1 conopida mijlocie
- 6 ardei (gras, gogosar)
- suc de rosii (aproximativ 1 l suc)
- sare
- 2 linguri cu zahar
Instructiuni de preparare
- Se curata de coaja si de seminte dovleceii, vinetele (numai de seminte) si morcovii. Se alege fasolea de varfuri si codite, se inlatura coditele si semintele ardeilor, se taie felii groase de 1-2 cm, se desface conopida in buchete mari, care se spala cu apa calduta.
- Se asaza legumele in straturi alternative, combinand culorile. Se fierbe sucul de rosii cu sare si zahar - doar 10 minute, se toarna fierbinte peste legume.
- Se capseaza borcanele, se sterilizeaza 1 ora la bain-marie. Iarna ghiveciul acesta se consuma amestecat cu doua cepe si 1/2 varza cruda calite in ulei. Se tine in cuptor 30 de minute si se serveste cald.