Dulceata de trandafiri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de trandafiri este foarte aromata, si se foloseste mai ales la prepararea dulciurilor.

Ingrediente

    • 350 gr petale de trandafiri pentru dulceata
    • 500 gr zahar
    • zeama de la 1 lamaie
    • 250 ml apa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 2 borcane

Timp de preparare 5 ore

  1. Culegi petalele de trandafiri si le tai partea alba, cu care se prind de floare. Torni zeama de lamaie in castron, peste petale, pe care le freci apoi intre palme.
  2. Fierbi apa cu zaharul pana cand se ingroasa siropul. Adaugi petalele de trandafiri impreuna cu zeama de lamaie. Continui sa fierbi dulceata pana se leaga bine siropul si petalele impregnate cu sirop plutesc in tot lichidul.
  3. Stingi focul, acoperi vasul cu un servet umed, iar cand dulceata se raceste, o pui in borcane de 350 ml.

Recomandari

Conserve si Muraturi