Dulceata de mure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de mure trebuie sa o incercati pentru ca este foarte dulce si gustoasa, perfecta la prepararea tartelor sau chiar si la micul dejun.

Ingrediente

    • 4 kg mure proaspete
    • 2,5 kg zahar
    • 2 lamai

Instructiuni de preparare

  1. Murele alese si spalate se pun in cratita   cu 300 ml apa. Cand incep sa fiarba, se trage vasul de pe foc si se paseaza fructele printr-o sita deasa.
  2. Dupa pasare, piureul se cantareste si, pentru fiecare 900 gr de piure, se adauga un kg de zahar, apoi piureul si zaharul se pun din nou la fiert. Se lasa 5 minute la fiert din momentul in care da in clocot si, inainte de a trage vasul de pe foc, se adauga sucul strecurat de lamaie.
  3. Se pune dulceata calda in borcane, se astupa si se pun pe capac sa se raceasca asa.

Recomandari

Conserve si Muraturi