Dulceata de gogonele

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca cineva credea ca gogonelele sunt bune numai murate se insala. Dulceata de gogonele este o delicatesa speciala cu un gust delicios de bun.

Ingrediente

    • 60 de gogonele rotunde, mari cat o nuca sau lunguiete
    • 1 kg zahar
    • 500 ml  apa
    • 1 pastaie de vanilie
    • 1/2 lamaie.

Instructiuni de preparare

  1. Se spala gogonelele, se taie capacele in jurul cozii si se golesc de seminte folosind coada unei lingurite sau un cutit cu varful ascutit Se spala iar si inauntru si se lasa sa se scurga pe prosop curat.
  2.  Se leaga zaharul pe foc mic cu doua cani cu apa, se spumuieste des si cand devine siropulboh legat, se pun gogonelele. Se lasa vasul pe marginea plitei 15 minute, se pune apoi pe foc si se fierbe la foc po­trivit cu feliute de lamaie si 1/2 baton de vanilie, pana cand arata ca o miere transparenta.
  3. Se lasa dulceata aco­perita cu prosop umezit cateva ore, apoi se pune in bor­cane curate si etichetate.

Recomandari

Conserve si Muraturi