Cruson

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca nu ati baut niciodata pe la petreceri celebrul cruson, nu este timpul pierdut. Este aromat,racoritor si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 1 sticla sampanie/vin spumos
    • 1 litru rom
    • 250 ml lichior
    • 250 ml visinata
    • 1 sticla vin vechi
    • 300 gr zahar
    • 1 cutie compot de ananas
    • 500 gr pere
    • 500 gr portocale
    • 500 gr lamai
    • 500 gr mere
    • 200 gr visine din visinata

Instructiuni de preparare

  1. Se pun in vasul de cruson portocalele si lamaile taiate felii subtiri, cu tot cu coaja, se adauga compotul de anans, perele si merele curatate de coaja si taiate felii, visinele si se presara cu zaharul.
  2. Se lasa totul la macerat 3-4 ore, apoi se toarna peste ele vinul, lichiorul, romul  si visinata si se baga la frigider,acoperind cu un capac.
  3. Cand se serveste, se adauga sampania si se amesteca. Se servesc fructe impreuna cu lichior in pahare de cruson.

Recomandari

Cocteil-uri alcoolice