Vinete impanate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinetele impanate sunt niste aperitive excelente, usor de preparat, gratiose si pline de vitamine.

Ingrediente

    • 5 vinete nu prea mari
    • 1/2 patrunjel radacina
    • 1 ardei gras
    • ceapa
    • 2 frunze de telina
    • 1/2 morcov
    • 1/2 telina radacina
    • 1 capatana de usturoi
    • 500 gr rosii
    • ulei
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se spala vinetele si cu un cutitas se despica pe lungime in 2-3 locuri, dar nu prea adanc, astfel ca mijlocul sa ramana intreg. Se pun in apa fierbinte si se lasa sa fiarba cateva minute. Se scot din apa, si se pun intr-o sita sa se scurga zeama amara.
  2. Zarzavatul se curata, se spala si se rada pe razatoarea mare, apoi se caleste in ulei, intr-o cratita, pe foc, impreuna cu usturoiul.
  3. Cand a scazut bine se umplu vinetele prin deschizaturi, se asaza intr-o tava termorezistenta, se toarna sosul de rosii obtinut din rosii, se adauga sare, piper, un ardei mic, 2 linguri ulei si 2 frunze de telina tocate.
  4. Se bata tava in cuptorul incins si se lasa sa fiarba pana scade, apoi se lasa sa se raceasca si se poate servi.

Recomandari

Aperitive