Turte cu nuci si stafide

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Turtele cu nuci si stafide sunt delicioase si se prepara foarte usor.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 1/2 cub de drojdie
    • 1/2 lingurita cu sare
    • 1 lingura cu zahar
    • 200 gr apa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se cerne faina, se pregateste drojdia: peste 1/2 cub de drojdie (1 lingura plina) se presara 1 lingura cu zahar si putina sare. Se apasa peste amestec cu lingura de lemn pana cand drojdia devine lichida.
  2. Se toarna pasta obtinuta peste faina si se framanta un aluat molicel. Se lasa la dospit, apoi se imparte in 8-10 bile mici si se intinde fiecare bila cu sucitorul.
  3. Turtele obtinute se coc pe plita calda (bine spalata) sau in cuptor, puse pe tava neagra a aragazului. Se scot, se pun unele peste altele, se tin acoperite o ora si se servesc calde, cu miez de nuca, mere si stafide, langa ceai de plante neindulcit.

Recomandari

Aperitive