Rosii umplute cu sardele

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rosiile umplute cu sardele este gustarea ideala pentru micul dejun. Indiferent ca o consumati calda sau rece gustul este delicios...

Ingrediente

    • 10 rosii medii dar tari
    • 2 catei de usturoi
    • 2 felii de paine alba
    • 1 lingura pesmet
    • 2 cepe
    • patrunjel verde
    • marar verde
    • 1 cutie de sardele
    • 1 lingura pasta de tomate
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se desface cutia cu sardele, se indeparteaza osul din sira spinarii si se preseaza cu dosul lingurii pana se obtine o pasta.
  2. Se inmoaie felia de paine in apa, se scurge si se trece prin sita. Ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie cu ulei, pe foc mic, sa se inmoaie bine. Usturoiul si verdeata se toaca marunt.
  3. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron cu pasta de rosii, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile care au fost scobite si se presara cu putin pesmet, se stropesc cu ulei si se baga in cuptorul incins, la foc potrivit pentru 20 de minute.

Recomandari

Aperitive