Pogaci cu jumari de porc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pogacii cu jumari de porc se servesc ca gustare alaturi de un pahar de tuica sau bere.

Ingrediente

    • 20 gr drojdie
    • 270 ml lapte
    • 6oo gr faina
    • 3 oua
    • sare
    • 300 gr jumari

Instructiuni de preparare

  1. Se face un aluat ca pentru paine: se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Se amesteca faina, ouale batute, laptele, drojdia dizolvata.
  2. Se framanta putin ,ca painea si se lasa la crescut intr- un loc caldut.
  3. cand aluatul si-a dublat volumul se ia din lighean si din el se intinde o foaie potrivit de groasa, care se unge cu o pasta facuta din jumari, apoi se ruleaza si se inchide. Se intinde iarasi in foaie si iar se ruleaza si tot asa pana cand pasta de jumari este incorporata in aluat.
  4. Ultima oara se intinde aluatul si se decupeaza cercuri din el cu paharul, cercuri care se coc in cuptorul incins pana se rumenesc frumos.
  5. Cand sunt gata pogacii se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca inainte de a-i servi.Pogacii se pot decora cu sminte de chimen iniante de a-i baga la cuptor, sau se ung cu galbenus de ou usor batut.

Recomandari

Aperitive