Parjoale moldovenesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Parjoalele moldovenesti sunt perfecte pentru un mic dejun satios si gustos, iar parjoalele sunt la fel de bune calde sau reci.

Ingrediente

    • 1 kg carne macra
    • ulei
    • 1 ceapa
    • 1 ou
    • 1 morcov
    • 1 felie de paine
    • 1 cartof
    • 2 linguri pesmet
    • verdeata tocata
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si usor calita si painea inmuiata si stoarsa bine. Cine doreste poate toca o data cu carnea, morcovul si cartoful, astfel parjoalele sint mai fragede. Este de preferat ca tocatura sa fie data prin masina de doua ori.
  2. Se amesteca in compozitie oul, se potriveste de sare, de piper si se pune verdeata. Se ia cu lingura tocatura, se da prin pesmet, se turteste cu mina, dandu-i-se forma dorita si se prajeste bine, pe ambele parti, in ulei incins.

Recomandari

Aperitive