Mamaliga boiereasca cu branza si smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mamaliga boiereasca cu branza si smantana este foarte buna si satioasa, perfecta la micul dejun.

Ingrediente

    PENTRU MAMALIGA:

    • 1 l lapte nefiert
    • 300 gr malai grisat
    • 200 ml apa rece
    • 1 lingura rasa cu sare
    • 2 linguri cu unt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 700 gr branza dulce de vaci
    • 500 gr smantana
    • 1 lingurita cu sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Faceti o mamaliga din lapte fierbinte (inainte de a da in clocot laptele se amesteca pe foc cu apa) si o cana de apa rece, sare si malai grisat pus in ploaie. Daca aveti incredere in metoda taraneasca, atunci puneti tot malaiul in ceaunul cu lapte, despartiti in 4 sferturi trasand linii cu melesteul (facaletul).
  2. Fierbeti la foc potrivit, amestecati cu melesteul pana obtineti o pasta fara cocoloase, lasati sa fiarba 10-15 minute. Amestecati in timpul fierberii ca sa desprindeti mamaliga de pe marginea ceaunului, ridicati cu lingura de pe fundul vasului sa nu se afume. Este nevoie de 15-20 minutepentru ca malaiul sa fiarba si mamaliga sa poata fi consumata.
  3. Adaugati untul, amestecati repede, stingeti focul.
  4. Puneti in farfurii branza dulce de vaci si mamaliga, apoi acoperiti cu smantana. Sarati branza si smantana dupa gust.

Recomandari

Aperitive