Parjoale de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Parjoalele de cartofi se pot servi atat calde cat si reci, la micul dejun. Servite a doua zi veti surprinde din plin aroma delicioasa a parjoalelor.

Ingrediente

    • 10 cartofi
    • 1 ou
    • 100 gr smantana
    • 2 linguri faina
    • 1 lingura unt
    • patrunjel verde
    • ulei
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Spala cartofii si pune-i la fiert, intregi, in coaja, in apa cu sare. cand s-au fiert scurge-i de apa,lasa-i sa se racoreasca, curata-i de coaja si zdrobeste-i ca pentru piure.
  2. Adauga faina, oul, untul, sare si piper dupa gust si amesteca bine, pentru a obtine o compozitie omogena si fina.
  3. Ia cu o lingura umeda din compozitie si formeaza galuste, de marime potrivita. Prajeste-le in ulei incins pana capata culoarea aurie, apoi scoate-le pe un servet absorbant care sa absoarba surplusul de ulei, dupa care serveste-le calde, cu smantana si patrunjel verde  tocat fin.

Recomandari

Aperitive