Lichiu cu ceapa calita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lichiul cu ceapa calita desi nu pare este foarte gustos si satios, mai ales daca il serviti rece.

Ingrediente

    • 2 cepe mari
    • 1 lingura cu bulion sau 1 lingurita cu boia dulce
    • sare
    • piper
    • menta pisata
    • 500 gr aluat lucrat dupa metoda frantuzeasca
    • 150 ml ulei
    • 2 oua

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ore

  1. Cand aluatul poate fi folosit, pregatiti umplutura: taiati ceapa pestisori, o caliti in ulei. Sarati, piperati si condimentati cu menta pisata, colorati cu boia dulce. Cand amestecul s-a racit, omogenizati cu ouale batute. intindeti amestecul pe foaia de aluat, lasati foaia sa cada pe vatra cuptorului si coaceti in cuptorul cald, sau in cuptorul aragazului. 
  2. Serviti fierbinte, cu vin sec, dupa ce ati rupt placinta in bucati. Placinta calda nu se taie, ci se rupe.

Recomandari

Aperitive