Gogosele de cartofi umplute

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogoselele de cartofi umplute sunt de mare efect la petreceri deoarece desi ele sunt preparate la fel umplutura poate varia in functie de preferintele gospodinei.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 100 gr unt
    • 4 linguri pesmet
    • 4 oua
    • 4 linguri faina
    • ulei pentru prajit

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb cartofii in coaja, se curata cat sunt inca fierbinti, se freaca cu dosul lingurii de lemn sau de zdrobesc cu mixerul, si pasta obtinuta se amesteca cu unt, pe foc mic. Se ia vasul de pe foc, se amesteca cu galbenusurile de la 4 oua, sare, piper, si se lasa sa se raceasca.
  2. Se ia cu mana cate o bucatica de pasta si cu palmele se modeleaza gogosi de marimea unui mar mic. Se dau prin albus, prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
  3. Cand gogoselele sunt gata se taie un capacel, se scobesc putin in mijloc si se umplu cu piure de spanac sau pasta de peste.

Recomandari

Aperitive