Chiftele de legume- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele de legume sunt delicioase si foarte satioase, fiind in acelasi timp un aperitiv delicios, ideal si la micul dejun.

Ingrediente

    • 4 dovlecei potriviti
    • 3 linguri faina
    • 2 oua
    • 150 gr mazare congelata
    • sare
    • 100 ge cascaval
    • 2 linguri pesmet
    • 2 linguri marar verde tocat marunt
    • piper negru macinat
    • ulei pentru prajit

Instructiuni de preparare

  1. Curata dovleceii si da-i pe razatoarea mare, adauga sare si lasa-i 5 minute. Pune mazarea la fiert in apa cu sare, apoi stoarce dovleceii rasi intre palme, apoi amesteca-i cu cascavalul ras, ouale si faina. Adauga mararul, mazarea si pesmetul , potriveste gustul de sare, amesteca din nou, apoi modeleaza chifletute plate, mai maricele.
  2. Prajeste chiftelutele in baie de ulei incins, cate 2 minute pe fiecare parte, scoate-le pe hartie absorbanta ca sa se scurga surplusul de ulei, dupa care le poti servi.

Recomandari

Aperitive