Carnati de casa cu branza si mamaliguta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnatii de casa cu branza si mamaliguta este o mancare traditionala, taraneasca clasica, foarte satioasa si gustoasa, in acelasi timp.

Ingrediente

    • 500 gr carnati afumati
    • 100 gr smantana
    • malai
    • 2 oua
    • 300 gr branza de burduf
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se face o mamaliga potrivita din malai, apa si sare. Carnatii se taie felii si se prajesc intr o forma unsa cu grasime, pana se rumenesc, dupa care se taie in felii groase.
  2. Se pune jumatate din mamaliguta pe fundul tavii, deasupra se pun carnatii si branza, apoi restul de mamaliguta si se acopera din nou cu branza si carnaciori.
  3. Se baga totul la cuptor pentru 15 minute, dupa care se toarna ouale batute cu smanatana si se mai lasa 5 minute.

Recomandari

Aperitive