Chiftele de fasole boabe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele de fasole boabe sunt apetisante si economice, fiind mult mai aromate daca se consuma reci.

Ingrediente

    • 250 gr  fasole pestrita sau alba
    • 1 cartof
    • 1 pastarnac
    • 1 morcov
    • faina
    • sare
    • piper
    • pesmet
    • ulei
    • usturoi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Alegi fasolea, o speli in mai multe ape, o pui la fiert cu apa putina. Lasi sa dea in cateva clocote, schimbi apa cu apa rece (3 masuri de apa la o masura de fasole) si fierbi pana se desface bobul, impreuna cu un pastarnac, un morcov si un cartof.
  2. Cand fasolea este fiarta o lasi sa se raceasca, apoi o treci prin sita sau o mixezi impreuna cu legumele fierte. Ai grija sa nu fie amestecul prea moale.
  3. Framanti amestecul cu putina faina sau cu o felie de paine bine faramitata, sarezi, piperezi si adaugi usturoi pisat. Faci chiftele mici, le treci prin faina, apoi prin pesmet si le prajesti in ulei incins.
  4. Le scurgi de ulei asezandu-le pe servetele, apoi le treci pe platou garnisit cu muraturi sau legume verz, si servesti  cu paine proaspata.

Recomandari

Aperitive