Chec sarat cu masline si rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul sarat cu masline si rosii este de fapt o paine usoara, gustoasa si la mare cautare la mcul dejun.

Ingrediente

    • 50 gr masline negre, fara saburi, tocate
    • 130 gr parmezan ras grosier
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 80 gr cascaval vechi, taiat cubulete
    • 1 lingurita cimbru proaspat sau uscat
    • 30 gr unt topit
    • 150 ml smantana sau iaurt
    • 80 gr cubulete de bacon
    • 80 gr rosii semi-uscate
    • 450 gr faina
    • 3 cepe verzi, tocate marunt
    • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
    • 200 ml lapte
    • 1 ou

    USTENSILE:

    • 1 forma de cozonac

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 1 chec
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 30-45 minute

  1. Prajiti cubuletele de bacon pana devin crocante, adaugati maslinele si puneti amestecul deoparte. scurgeti rosiile semi-uscate de uleiul de masline in care au fost conservate si uscati-le cu prosoape de hartie inainte de a le toca. Presarati peretii si fundul formei de cozonac cu unt apoi cu parmezan ras.
  2. Cerneti faina si praful de copt intr-un castron mare, impreuna cu 1 lingurita de sare si piper negru macinat din abundenta. amestecati rosiile, ceapa verde, cuburile de cascaval, fulgii de ardei iute, cimbrul si amestecul de bacon si masline.
  3. Formati un crater in mijlocul amestecului, incorporati laptele, untul, oul si smantyana/iaurtul. Framantati putin amestecul, apoi turnati-l in forma de cozonac, nivelati-l si presarati parmezan deasupra.
  4. Coaceti 30-45 de minute, in functie de cuptor si de dimensiunea formei, pana creste si se rumeneste. Daca il intepati cu o frigaruie, aceasta  trebuie sa iasa curata, daca nu atinge branza.
  5. Lasati checul rumenit sa se raceasca in forma 15 minute, apoi rasturnati-l pe un gratar pana la racirea ompleta.

Recomandari

Aperitive