Budinca rece

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca rece este un desert de vara, aromat si foarte gustos.

Ingrediente

    • 500 ml lapte
    • 200 gr zahar
    • vanilie
    • 6 galbenusuri
    • 15 gr gelatina
    • 100 gr fructe confiate
    • 50 gr stafide
    • 3 linguri rom
    • 100 gr piscoturi
    • 250 gr frisca

    PENTRU GARNITURA:

    • 50 gr fructe confiate
    • 100 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se pun stafidele la macerat cu rom. Se freaca intr-un vas galbenusurile pana devin spumoase. Se toarna peste galbenusuri laptele fierbinte, fiert, in prealabil, cu zaharul si vanilia, putin cate putin, amestecand ca sa nu se taie. Se fierbe crema in bain-marie pana se leaga.
  2. Cand crema s-a racit se adauga gelatina desfacuta in apa rece, fructele confiate si stafidele, amestecand bine. La sfarsit se pun piscoturile zdrobite si amestecate cu frisca.
  3. Se uda o forma si se toarna in ea compozitia si se pune vasul in frigider 4 ore. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe confiate.

Recomandari

Aperitive